Distanskurs: Strukturerad intervjubedömning

Höj kvaliteten på dina intervjuer

  • Vill du hålla intervjuer som faktiskt kan säga något om framtida beteende och prestation?
  • Vill du känna dig tryggare i hur du bedömer intervjusvar?
  • Vill du höja kvaliteten och strukturen i hur ni genomför intervjuer?

Då har du kommit rätt! En utbildning i strukturerad intervjubedömning kommer att ge dig kunskaperna och verktygen du behöver för att ta era intervjuer till nästa nivå.

Utmaningar i intervjun

Intervjun är vår absolut vanligaste urvalsmetod. I stort sett alla arbetsgivare använder någon form av intervju för att avgöra vilka de ska erbjuda jobb.

Det påstås också att intervjun är en av de mest träffsäkra metoderna, men det är faktiskt en sanning med modifikation. I verkligheten är det mycket stor variation i träffsäkerhet mellan intervjuer, och det beror framförallt på hur intervjun genomförs.

Många tror att deras intervjuer är strukturerade när de i själva verket inte är det. Ofta faller det på bedömningen som ibland helt saknar struktur. De flesta tycker också att bedömningen är den absolut svåraste delen av att hålla intervjuer. Det vill vi ändra på med den här utbildningen!

Utbildning i strukturerad bedömning

I den här distansutbildningen går vi igenom allt du behöver veta för att utveckla era intervjuer, med fokus på hur du skapar och upprätthåller struktur i bedömningen. Kursen är en halvdag där vi går igenom teori, metoder och teknik samt praktisk tillämpning av dessa. Dessutom får du chans att reflektera över hur ni arbetar idag och diskutera med andra.

Datum

8 oktober 2024

09.00-16.00 (lunchpaus 12.00-13.00)

Antalet platser är begränsat.

Kursen genomförs digitalt i Teams. För att delta behöver du tillgång till en dator med internetuppkoppling, kamera och mikrofon.

Vi förbehåller oss rätten att skjuta fram eller ställa in kurstillfället vid för få anmälda.

Är utbildningen för mig?

Den här utbildningen riktar sig till dig som arbetar operativt med rekrytering, inklusive att hålla intervjuer eller stötta chefer som håller intervjuer. Den passar också för dig som är ansvarig för process- och metodutveckling inom rekrytering i din organisation.

Kursen är utformad för både deltagare som har ett kompetensramverk idag (med eller utan bedömningsstöd) och deltagare som inte använder ett kompetensramverk. I kursen kommer vi att gå igenom hur du kan använda och anpassa ditt kompetensramverk för att uppnå kvalitativa, träffsäkra och rättvisa intervjubedömningar.

Så säger tidigare deltagare av våra kurser

”Astrid är en väldigt lugn och pedagogisk utbildare, kommunikativt skicklig. Det märks att hon har koll på läget och är kunnig. För mig funkar Teams-upplägget bra.”

”Bra med teori, konkreta exempel, konkreta verktyg och diskussion. Superbjussigt och bra material att få tillgång till.”

”Väldigt bra och matnyttig! Astrid var väldigt tydlig och professionell så att det gick enkelt att följa med trots flera ganska avancerade avsnitt. Det var också väldigt generöst och hjälpsamt att få stödmaterial att använda i det fortsatta arbetet. Bra mix mellan information, dialog och reflektion. Kort och gott – jättenöjd, inspirerad och imponerad!”

”Utbildningen gav fördjupade kunskaper i ämnet och kändes up to date i forskningen. Var samtidigt verklighetsförankrad och gav flera praktiska exempel. Det var dessutom bra att vi själva fick reflektera och diskutera utifrån vår arbetsplats.”

Anmälan

Anmäl dig till kursen nedan.

Anmälan är bindande. Platsen kan överlåtas till en kollega vid förhinder.

Läs våra anmälningsvillkor här.

Har du frågor? Kontakta oss idag!