Distanskurs: Mekanisk bedömning

Öka träffsäkerheten i ditt rekryteringsarbete

  • Vill du maximera era chanser att välja rätt kandidater i rekryteringsprocessen?
  • Vill du minimera risken för att irrelevant information och bias påverkar bedömningen av kandidater?
  • Vill du rekrytera på ett professionellt och evidensbaserat sätt som är i linje med den senaste forskning?

Då har du kommit rätt! En utbildning i mekanisk bedömning kommer att ge dig kunskaperna och verktygen du behöver för att ta rekryteringsarbetet till nästa nivå.

Varför du ska rekrytera ”mekaniskt”

Vet du om att mekanisk bedömning (att väga ihop information om kandidater på ett mekaniskt, matematiskt sätt) ökar träffsäkerheten med i genomsnitt över 50 procent* jämfört med att göra en helhetsbedömning av dina kandidater?

Det är dessutom ett rättvist och transparent sätt att genomföra en rekryteringsprocess på, ett arbetssätt som minimerar risken för diskriminering och bias. Samtidigt underlättar det beslutsfattandet för rekryterande chefer.

Utbildning i mekanisk bedömning

I den här distansutbildningen går vi igenom allt du behöver veta för att utveckla rekryteringsarbetet i din organisation mot mer träffsäkra och rättvisa rekryteringsbeslut. Kursen är en heldag där vi går igenom teori, metoder och teknik samt praktisk tillämpning av dessa. Dessutom får du chans att reflektera över hur ni arbetar idag och diskutera med andra.

Datum

10 oktober 2024

9.00-16.00 (lunchpaus 12.00-13.00)

Antalet platser är begränsat.

Kursen genomförs digitalt i Teams. För att delta behöver du tillgång till en dator med internetuppkoppling, kamera och mikrofon.

Vi förbehåller oss rätten att skjuta fram eller ställa in kurstillfället vid för få anmälda.

*Direkt investering i er träffsäkerhet

Att utveckla arbetet med mekanisk bedömning är en direkt investering i träffsäkerheten i rekryteringsprocessen. Enligt en metastudie av Kuncel, Klieger, Connelly och Ones (2013) är mekaniska metoder för att prognostisera framtida prestation i arbetet i genomsnitt 57 procent bättre än holistiska metoder. 

Genom mekanisk bedömning kan ni således minska antalet felrekryteringar och samtidigt effektivisera rekryteringsarbetet. I den här utbildningen får ni verktygen ni behöver för att komma dit.

Är utbildningen för mig?

Den här utbildningen riktar sig till dig som arbetar operativt med rekrytering, som delaktig i hela processen eller som stöd till rekryterande chefer. Utbildningen passar också för dig som är ansvarig för eller delaktig i process- och metodutveckling inom rekrytering i din organisation.

Så säger tidigare deltagare

”Väldigt bra och matnyttig! Astrid var väldigt tydlig och professionell så att det gick enkelt att följa med trots flera ganska avancerade avsnitt. Det var också väldigt generöst och hjälpsamt att få stödmaterial att använda i det fortsatta arbetet. Bra mix mellan information, dialog och reflektion. Kort och gott – jättenöjd, inspirerad och imponerad!”

”Astrid är en väldigt lugn och pedagogisk utbildare, kommunikativt skicklig. Det märks att hon har koll på läget och är kunnig. För mig funkar Teams-upplägget bra.”

”Bra med teori, konkreta exempel, konkreta verktyg och diskussion. Superbjussigt och bra material att få tillgång till.”

”Utbildningen gav fördjupade kunskaper i ämnet och kändes up to date i forskningen. Var samtidigt verklighetsförankrad och gav flera praktiska exempel. Det var dessutom bra att vi själva fick reflektera och diskutera utifrån vår arbetsplats.”

Anmälan

Anmäl dig till kursen nedan.

Anmälan är bindande. Platsen kan överlåtas till en kollega vid förhinder.

Läs våra anmälningsvillkor här.

Har du frågor? Kontakta oss idag!