Bild på pekande händer och kaffekoppar med texten Rekryteringslabbet Tema HR

Rekryteringslabbet rekryteringsnätverk

Vill du ta ditt rekryteringsarbete till nästa nivå genom forskning, data och insikter från branschkollegor? Längtar du efter en gemenskap där du kan diskutera rekrytering på djupet?

Tema HR erbjuder en unik form av lärande för dig som arbetar med rekrytering och vill utveckla dig själv och dina arbetsmetoder utifrån ett evidensbaserat perspektiv.

Tillsammans i en liten grupp rekryteringsentusiaster kommer du att få ta del av och diskutera aktuell forskning, undersökningar och trender. Vi försöker ha ett evidensbaserat perspektiv för att hitta potential för förbättringar i hela rekryteringsprocessen; från attrahera och selektera, till onboarda och följa upp. Vi kommer att utmana rådande normer och antaganden inom rekrytering och lära nytt tillsammans.

Rekryteringslabbet är en hybrid mellan utbildning och nätverk som kombinerar kunskap från forskning, statistik och expertis med erfarenhetsutbyte kring praktiska möjligheter och utmaningar. Du får ett socialt sammanhang och verktyg för att få igenom en förändring i din organisation.

Vem passar Rekryteringslabbet för?

Rekryteringslabbet passar för dig som har några eller många års erfarenhet av rekrytering och arbetar operativt och/eller strategiskt med rekrytering idag. Bransch eller sektor spelar ingen roll. Vi försöker sätta ihop nätverksgrupper där du hittar likasinnade – men även oliksinnade (det berikar!).

Du är förmodligen nyfiken på aktuell forskning och vill diskutera detta med andra rekryteringsnördar.

Så går det till

Så säger tidigare nätverksdeltagare

”Rekryteringslabbet har breddat min syn på rekrytering, framförallt utifrån inspel från forskning som jag inte hunnit sätta mig in i. Det har varit bra teman och lagom stor grupp där det är enkelt och bekvämt att lyfta både inspel och frågor.”

– HR-specialist rekrytering

”Det har varit guld värt att få forskning i knät och dessutom få grotta ner sig och diskutera med andra nördar inom området.

Det som har gett mest har varit Astrids genomgångar av artiklarna, och sen en otroligt givande diskussion på det där man får höra allas olika perspektiv och utmaningar.”

– Extern rekryterare

”Rekryteringslabbet har gett mig en större förståelse för att jobba evidensbaserat, och jag känner att jag har mer på fötter när jag föreslår utveckling av våra processer. Det är också väldigt inspirerande att höra hur andra gör och tänker kring liknande utmaningar.”

– Projektledare rekrytering

Anmälan

Anmälan för Rekryteringslabbet 2024 är stängd.

Vi kan även anordna interna rekryteringslabb i din organisation. Kontakta oss för mer information och offert.

Vill du veta mer? Kontakta oss idag!

Anmälan är bindande. Platsen kan tillfälligt (exempelvis vid sjukdom eller förhinder) eller permanent (exempelvis vid byte av arbetsgivare) överlåtas till en kollega.

Läs våra anmälningsvillkor här.