Rekryteringslabbet rekryteringsnätverk

Bild på pekande händer och kaffekoppar med texten Rekryteringslabbet Tema HR

Vill du ta ditt rekryteringsarbete till nästa nivå genom forskning, data och insikter från branschkollegor? Längtar du efter en gemenskap där du kan diskutera rekrytering på djupet?

Nu erbjuder Tema HR en unik form av lärande för dig som arbetar med rekrytering och vill utveckla dig själv och dina arbetsmetoder utifrån ett evidensbaserat perspektiv.

Tillsammans i en liten grupp rekryteringsentusiaster kommer du att få ta del av och diskutera aktuell forskning, undersökningar och trender. Vi försöker ha ett evidensbaserat perspektiv för att hitta potential för förbättringar i hela rekryteringsprocessen; från attrahera och selektera, till onboarda och följa upp. Vi kommer att utmana rådande normer och antaganden inom rekrytering och lära nytt tillsammans.

Rekryteringslabbet är en hybrid mellan utbildning och nätverk som kombinerar kunskap från forskning, statistik och expertis med erfarenhetsutbyte kring praktiska möjligheter och utmaningar. Du får ett socialt sammanhang och verktyg för att få igenom en förändring i din organisation.

Korta fakta

Det här ingår när du går med i Rekryteringslabbet rekryteringsnätverk:

  • Liten nätverksgrupp på 7-10 personer.
  • 6 digitala träffar à 2-3 timmar under 2023. Ungefärlig spridning: februari, april, juni, september, oktober, december.
  • Tillgång till forskning, undersökningar och erfarenheter kopplat till 6 teman.
  • Möjlighet att diskutera mellan träffarna i digitalt forum.

Teman

Under året kommer nätverket att gå igenom 6 teman:

  • Attrahera rätt kompetens
  • Första urvalet
  • Intervjun
  • Mekanisk bedömning
  • Kandidatupplevelse
  • Sista temat baserat på behov och önskemål i gruppen

Inför varje nätverksträff får du tillgång till forskning och undersökningar som underlag för diskussion och erfarenhetsutbyte. 

Vem passar Rekryteringslabbet för?

Rekryteringslabbet passar för dig som har några eller många års erfarenhet av rekrytering och arbetar operativt och/eller strategiskt med rekrytering idag.

Du är förmodligen nyfiken på aktuell forskning och undersökningar samt vill diskutera detta med andra rekryteringsnördar.

Bild på nätverksledaren Astrid Svedérus
Nätverksledare

Astrid Svedérus

Rekryteringsnätverket leds av Astrid Svedérus som sedan 2015 har arbetat med rekrytering samt följt, brutit ned och på ett enkelt och pedagogiskt sätt förklarat forskning inom rekrytering och HR.

Som nätverksledare kommer Astrid att ta fram material som underlag för diskussioner, men alla deltagare har samtidigt en viktig roll i att dela erfarenheter med varandra.

Så säger Tema HR:s läsare

”Jag är jätteglad över att jag har hittat Tema HR. Det är svårt att både hitta, få tillgång och gå igenom forskningsartiklar – jag har inte alltid den tiden i vardagen så det är väldigt värdefullt att få det serverat.”

– HR-specialist rekrytering, privat företag

”Jag tycker att det är jätteviktigt att jobba evidensbaserat. Särskilt inom rekrytering handlar det mycket om rättvisa – att det inte bara är en massa tyckande.

Det skulle vara ett stort stöd att höra hur andra organisationer med samma utmaningar gör. Och diskutera hur vi går från teori till praktik i olika situationer.”

Enhetschef rekrytering, statlig myndighet

”Jag skulle vilja få kontakt med fler som vill jobba evidensbaserat – det är inte alla som är intresserad av det. Vill träffa branchkollegor som vill vara med och utveckla, testa och skapa nytt med hjälp av forskning.”

– Enhetschef rekrytering, kommun

Pris

Inga aktuella priser.

Priser anges exklusive moms. Faktureras med betalningsvillkor 30 dagar.

Anmälan

Rekryteringslabbet är för närvarande stängt för anmälan.

Vi kan anordna interna rekryteringslabb i din organisation. Vill du veta mer? Kontakta oss nedan för mer information och offert.

Anmälan är bindande. Platsen kan tillfälligt (exempelvis vid sjukdom eller förhinder) eller permanent (exempelvis vid byte av arbetsgivare) överlåtas till en kollega.

Läs våra anmälningsvillkor här.

Har du frågor? Kontakta oss idag!