Om Tema HR

Tema HR är en HR-blogg och en mötesplats för oss som är intresserade av HR-relaterade frågor och som ständigt söker ny kunskap inom området. Syftet med en vetenskaplig HR-blogg är att presentera forskning och erfarenheter inom HR för dig som läser på ett enkelt sätt, så att du kan bli mer evidensbaserad i ditt HR-utövande.

Läs om vad mer vi kan erbjuda under tjänster och samarbete

Jag som driver Tema HR är en HR-vetare som brinner för evidensbaserad HR. Det är en HR-praktik som utgår ifrån vetenskapliga bevis och organisatoriska fakta, snarare än subjektiva gissningar.  

Med den här HR-bloggen hoppas jag att kunna inspirera till ett mer vetenskapligt förhållningssätt, och i förlängningen mer lönsam HR. Läs mer om det evidensbaserade arbetssättet.

Prenumerera på nya inlägg genom att lämna din e-postadress här:

 

God läsning!

Astrid Svedérus

P.S. Ta gärna kontakt med mig på astrid@temahr.se eller på LinkedIn.

Astrid Svederus

Foto: Christoffer Krook

 

hr blogg hr bloggen hr blogg

5 Replies to “Om Tema HR

 1. Bra initiativ till den här sidan Astrid!

  Det behövs mer fokus på forskningsdelen inom HR och jag ser många gånger att det saknas i många diskussioner kring HR (och vad andra ofta tror att HR är)

  Jag håller själv på att lyfta HR arbetet inom mitt företag nu och speciellt rekrytering och hade nytta av att se att det fanns en uppdaterad forskning om prediktiv validitet kopplat till urvalsmetoder ifrån den ursprungliga som kom ifrån Schmidt 1998

  Mvh Nils Lundström
  HR Partner
  Fastighets AB Balder

  1. Hej Nils! Tack för din kommentar. Fantastiskt att du lyfter HR-arbetet i din organisation! Hoppas du får nytta av fler av artiklarna här inne. Mvh Astrid

 2. Hej!
  Jag letar alltid eftersätt att hålla mig uppdaterad och spana efter omvärldsbevakning. Din sajt ger mersmak och jag ser fram emot att följa dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *